Juridisch

Kosten voor Maaltijdcheques

Als u uw werknemers maaltijdcheques geeft dan krijgen zij eigenlijk een alternatief loon. Ze worden er dan ook niet op belast en moeten er geen sociale bijdrage op betalen. Voor u als werkgever is er een totale vrijstelling van sociale bijdragen. Deze 2 factoren zorgen ervoor dat de kosten voor maaltijdcheques niet de pan uit swingen en u tot ongeveer 50% kunt besparen in vergelijking tot een gewone loonsverhoging. Bovendien houden uw werknemers op het einde van de maand telkens het tastbare bewijs van hun loonsverhoging in handen.
U kunt uzelf als bedrijfsleider ook maaltijdcheques uitkeren. Deze zijn eveneens vrijgesteld van sociale bijdragen en u zult er niet op belast worden bij uw eigen personenbelasting. Voorwaarde is wel dat wanneer u uzelf maaltijdcheques toekent, u ook uw werknemers maaltijdcheques moet geven. Het bedrag dat uzelf per cheque krijgt, mag bovendien niet hoger zijn dan het bedrag dat uw werknemers per cheque ontvangen.

lire plus »
Maaltijdcheques
admin

Wetgeving op maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn 1 van de meest gebruikte voordelen waarmee werkgevers hun werknemers belonen en motiveren. De belangrijkste reden daarvoor is dat er vele voordelen aan verbonden zijn en dat zowel voor u als werkgever als voor uw werknemers. Er moet geen RSZ of personenbelasting op betaald worden waardoor u op een voordelige manier een aanzienlijke loonsverhoging kunt geven en waardoor de koopkracht van de werknemers zal toenemen. Doordat de werknemers enkel maaltijdcheques ontvangen per gewerkte dag zijn maaltijdcheques ook een interessante manier om het absenteïsme binnen uw bedrijf te doen verminderen en hen extra te motiveren. Om al deze voorwaarden in goede banen te leiden en om misbruik te voorkomen bestaat er voor wetgeving op maaltijdcheques die dit allemaal bepaalt en vastlegt.

lire plus »
maximum bedrag
admin

Maaltijdcheques voorwaarden

Bent u op zoek naar een fiscaal interessante manier om uw werknemers een loonsverhoging te geven die zowel u als uw werknemers voordeel brengt? Dan is het geven van maaltijdcheques misschien een goede oplossing voor u. Bij het ontstaan van de maaltijdcheques was hun doel werknemers te compenseren die geen toegang hadden tot een bedrijfsrestaurant. Vandaag zijn maaltijdcheques echter veel meer dan dat en is het geven van maaltijdcheques 1 van de populairste en fiscaal interessantste manieren om werknemers te belonen en te motiveren. Ze zijn beschikbaar voor werknemers in bedrijven in alle sectoren en van elke omvang, gaande van 1 tot 1000 of meer werknemers, maar er zijn natuurlijk een aantal maaltijdcheques voorwaarden aan verbonden.

lire plus »

Maaltijdcheque: de voordelen voor werkgevers

Meer dan 80% van de Belgische werkgevers maakt gebruik van de maaltijdcheque. Hoe dat komt? Als werkgever wilt u niets liever dan uw werknemers belonen voor hun inzet. Maar dat is niet altijd even evident. U staat onder druk van een hyperconcurrentiële markt om zo goedkoop mogelijk te produceren en diensten te verlenen. Dan is het vooral een uitdaging om de hoge loonkosten onder controle te houden. Door de grote verschillen tussen bruto- en nettolonen moet u onaanvaardbaar veel uitgeven om uw werknemer een extraatje te kunnen geven dat hij effectief als zodanig aanvoelt. Ziedaar het belangrijkste voordeel van de maaltijdcheque: een letterlijk tastbare aanvulling voor de werknemer op zijn loon, die betaalbaar is voor u als werkgever.

lire plus »

Maaltijdcheques bestellen: enkele bijzondere regels

Waarom meer dan 80% van de Belgische bedrijven maaltijdcheques bestellen voor hun werknemers? Omdat er zoveel voordelen aan vastzitten. Maaltijdcheques bestellen betekent dat u geniet van een belangrijke fiscale troef: er hoeft namelijk geen RSZ of personenbelasting te worden betaald. Maaltijdcheques bestellen voor uw werknemers komt dus een stuk voordeliger uit dan hen voor hetzelfde bedrag een loonsverhoging toe te kennen. Bovendien kan een aanvraag maaltijdcheques ertoe leiden dat uw werknemers extra worden gemotiveerd en u het absenteïsme drastisch kunt terugdringen. Maaltijdcheques bestellen is dus een prima idee maar – vooral wanneer u het fiscale voordeel wilt behouden – wel onderworpen aan bepaalde regels. We stellen er hier enkele aan u voor.

lire plus »
Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een maaltijdcheques ?