Kosten voor Maaltijdcheques

Als u uw werknemers maaltijdcheques geeft dan krijgen zij eigenlijk een alternatief loon. Ze worden er dan ook niet op belast en moeten er geen sociale bijdrage op betalen. Voor u als werkgever is er een totale vrijstelling van sociale bijdragen. Deze 2 factoren zorgen ervoor dat de kosten voor maaltijdcheques niet de pan uit swingen en u tot ongeveer 50% kunt besparen in vergelijking tot een gewone loonsverhoging. Bovendien houden uw werknemers op het einde van de maand telkens het tastbare bewijs van hun loonsverhoging in handen. U kunt uzelf als bedrijfsleider ook maaltijdcheques uitkeren. Deze zijn eveneens vrijgesteld van sociale bijdragen en u zult er niet op belast worden bij uw eigen personenbelasting. Voorwaarde is wel dat wanneer u uzelf maaltijdcheques toekent, u ook uw werknemers maaltijdcheques moet geven. Het bedrag dat uzelf per cheque krijgt, mag bovendien niet hoger zijn dan het bedrag dat uw werknemers per cheque ontvangen.

Als u uw werknemers maaltijdcheques geeft dan krijgen zij eigenlijk een alternatief loon. Ze worden er dan ook niet op belast en moeten er geen sociale bijdrage op betalen. Voor u als werkgever is er een totale vrijstelling van sociale bijdragen. Deze 2 factoren zorgen ervoor dat de kosten voor maaltijdcheques niet de pan uit swingen en u tot ongeveer 50% kunt besparen in vergelijking tot een gewone loonsverhoging. Bovendien houden uw werknemers op het einde van de maand telkens het tastbare bewijs van hun loonsverhoging in handen.
U kunt uzelf als bedrijfsleider ook maaltijdcheques uitkeren. Deze zijn eveneens vrijgesteld van sociale bijdragen en u zult er niet op belast worden bij uw eigen personenbelasting. Voorwaarde is wel dat wanneer u uzelf maaltijdcheques toekent, u ook uw werknemers maaltijdcheques moet geven. Het bedrag dat uzelf per cheque krijgt, mag bovendien niet hoger zijn dan het bedrag dat uw werknemers per cheque ontvangen.

Kosten voor maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn natuurlijk niet gratis. Er zijn zowel voor de werknemers als u als werkgever kosten voor maaltijdcheques die moet worden betaald. Een werknemer betaalt minimum 1.09€ per maaltijdcheque, een bedrag dat van zijn nettoloon wordt afgehouden. U kunt maximum 5.91€ per cheque bijdragen waarvan 1€ fiscaal aftrekbaar is voor uw onderneming. De resterende 4.91€ is niet fiscaal aftrekbaar. U moet de maaltijdcheques
ook bij een leverancier bestellen. Hou er rekening mee dat deze eveneens kosten zal aanrekenen. Deze beheerskosten zijn fiscaal aftrekbaar voor uw bedrijf.

Maaltijdcheques voordelen

Voor februari 2009 bedroeg de maximum werkgeversbijdrage slechts 4.91€. Als u in 2009 al maaltijdcheques toekende dan is het geven ervan sindsdien interessanter geworden omdat de kosten voor maaltijdcheques door de fiscale aftrekbaarheid van 1€ voor u eigenlijk gedaald zijn. U geniet natuurlijk alleen van dat voordeel als u niet beslist heeft het bedrag van de cheques te verhogen met 1€. Heeft u dat wel gedaan dan zullen uw kosten wel stijgen, zij het wel met minder dan een euro.
Gaf u vroeger nog geen maaltijdcheques maar wilt u dat vanaf nu wel doen dan kost het geven van maaltijdcheques u natuurlijk nog altijd geld. U moet nog steeds alles boven die ene euro die fiscaal aftrekbaar is, zelf bijdragen. Daarnaast moet u de leverancier ook kosten voor maaltijdcheques betalen. Daartegenover staat wel het feit dat een loonsverhoging in de vorm van maaltijdcheques nog steeds goedkoper is dan een effectieve verhoging van het nettoloon van uw werknemers.

Zou u uw werknemers met maaltijdcheques willen belonen en wilt u weten welke leverancier u daar het beste bij kan helpen. Geen probleem, wij bezorgen u gratis en binnen 48 uur verschillende offertes.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een maaltijdcheques&nbsp ?