Sodexho maaltijdcheques: hoe werkt het?

De sodexho maaltijdcheques – ook Lunch Pass genoemd – kennen bijna 1.300.000 gebruikers in België. De sodexho maaltijdcheques kunnen zowat overal in België worden gebruikt, zowel voor de aankoop van verbruiksklare voedingsproducten als van kant-en-klare maaltijden. Geen wonder dat zoveel ondernemingen kiezen voor de sodexho maaltijdcheques om op een fiscaal interessante manier de koopkracht van hun werknemers gevoelig te verhogen. Voor meer info kunt u overigens steeds terecht op

De sodexho maaltijdcheques – ook Lunch Pass genoemd – kennen bijna 1.300.000 gebruikers in België. De  sodexho maaltijdcheques kunnen zowat overal in België worden gebruikt, zowel voor de aankoop van verbruiksklare voedingsproducten als van kant-en-klare maaltijden. Geen wonder dat zoveel ondernemingen kiezen voor de sodexho maaltijdcheques om op een fiscaal interessante manier de koopkracht van hun werknemers gevoelig te verhogen. Voor meer info kunt u overigens steeds terecht op www.sodexo.be of www.sodexho.be.

Hoe de sodexho maaltijdcheques bestellen?

Als sodexho maaltijdcheques aanvragen u wel wat lijkt, kunt u meerdere wegen bewandelen. Sodexo heeft verschillende bestelmogelijkheden op punt gezet om het administratieve beheer van de sodexho maaltijdcheques zo eenvoudig mogelijk te maken: online bestellen, via e-mail of via uw Sociaal Secretariaat. U kunt dus de sodexho maaltijdcheques aanvragen op een manier die u het beste past.

Als u nog geen klant bent bij Sodexo kunt u nog niet meteen sodexho maaltijdcheques bestellen. U dient eerst een offerte aan te vragen voor de maaltijdcheques sodexho. Dat is echter niet moeilijk, want het kan gewoon via deze site! Binnen de 48 uur krijgt u een offerte voor sodexho maaltijdcheques en die van een andere leverancier, zodat u ook nog eens kunt bekijken wat voor u de meest voordelige keuze is. Bent uw wel reeds klant bij Sodexo? Dan kunt u meteen uw bestelling voor sodexho maaltijdcheques doorgeven. Dat kan op de volgende manieren:

  • Via het extranet van Sodexo. Op die site vindt u ook informatie over de status van uw bestellingen, uw facturen en uw klantendossier.
  • Via e-mail: het volstaat gebruik te maken van de software Passlink, die speciaal door Sodexo werd ontwikkeld.
  • Via uw Sociaal Secretariaat: om uw administratieve taken te verlichten, kan uw Sociaal Secretariaat uw bestelling voor sodexho maaltijdcheques rechtstreeks bij Sodexo plaatsen.

Afgifte sodexho maaltijdcheques

De sodexho maaltijdcheques worden iedere maand, in één of meer keren aan de werknemer overhandigd, op het einde van de maand of op het begin van de daaropvolgende maand. De sodexho maaltijdcheques worden op naam van de werknemer afgeleverd. De sodexho maaltijdcheques vermelden duidelijk dat hun geldigheidsduur beperkt is tot drie maanden en dat ze alleen mogen worden gebruikt ter betaling van een maaltijd of voor de aankoop van verbruiksklare voeding. De sodexho maaltijdcheques kunnen niet terugbetaald of vervangen worden op basis van het artikel 19 bis van het Koninklijk Besluit van 28 november 1969 betreffende de sociale zekerheid der werknemers en het “Bericht aan de werkgevers” van de Administratie der Directe Belastingen. Deze vermelden namelijk duidelijk dat de cheques onder andere een beperkte geldigheidsduur van 3 maanden moeten hebben en enkel gebruikt mogen worden voor de aankoop van maaltijden of verbruiksklare voeding om niet als loon beschouwd te worden.

De ontvangers van de sodexho maaltijdcheques worden automatisch lid van de Sodexo Club, een site die uitsluitend voor hen bestemd is. Maandelijks zijn er wedstrijden waarbij bioscooptickets, cd’s, tickets voor grote evenementen, enz. gewonnen kunnen worden. In de onlinecatalogus van de Sodexo Club staan allerhande producten (parfum, wijn, … ) aan onklopbare prijzen. De begunstigen van sodexho maaltijdcheques hebben hier ook recht op kortingen tot 30%!

Wilt u sodexho maaltijdcheques bestellen? Hier kunt u snel en eenvoudig een offerte aanvragen!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een maaltijdcheques&nbsp ?