Definitie

Sodexho maaltijdcheques: hoe werkt het?

De sodexho maaltijdcheques – ook Lunch Pass genoemd – kennen bijna 1.300.000 gebruikers in België. De sodexho maaltijdcheques kunnen zowat overal in België worden gebruikt, zowel voor de aankoop van verbruiksklare voedingsproducten als van kant-en-klare maaltijden. Geen wonder dat zoveel ondernemingen kiezen voor de sodexho maaltijdcheques om op een fiscaal interessante manier de koopkracht van hun werknemers gevoelig te verhogen. Voor meer info kunt u overigens steeds terecht op

lire plus »
admin

Maaltijdcheques van 7 euro

Om de netto koopkracht van de werknemers toch te verhogen op een moment dat er eigenlijk bijna geen ruimte was voor loonstijging, werd er in 2010 beslist om de maximale nominale waarde van de maaltijdcheque tot 7 euro te verhogen. De maximum werkgeversbijdrage om tot maaltijdcheques van 7 euro te komen is 5.91€. De minimum werknemersbijdrage is daarvoor 1.09€. Bijkomend voordeel voor u als werkgever is dat vanaf dan 1€ per maaltijdcheque fiscaal aftrekbaar geworden is. Als uw maaltijdcheques aan deze voorwaarden voldoen, worden de cheques niet als loon beschouwd en zijn ze vrijgesteld van RSZ en personenbelasting.

lire plus »

Bedrag van de maaltijdcheques

Omdat maaltijdcheques geven vele fiscale voordelen biedt voor zowel de werknemer als de werkgever, is het 1 van de meest gebruikte manieren om een loonsverhoging door te voeren. Op maaltijdcheques moet u geen RSZ of bedrijfsvoorheffing betalen. Voor u werknemers tellen ze niet mee bij hun belastbaar inkomen en zal hun personenbelasting er dus niet door verhogen. Bovendien vergroot er hun koopkracht door en krijgen ze hun loonsverhoging op een tastbare manier in handen.

lire plus »

Maximum bedrag van de maaltijdcheques

U werknemers zullen vast heel blij zijn als u ze meedeelt dat u hen een loonsverhoging wilt geven. Ze zullen iets minder blij zijn wanneer ze merken dat van de verhoging in hun brutoloon, er op hun nettoloon bitter weinig overblijft. Wilt u hun nettoloon merkbaar doen stijgen dan zult hun brutoloon echt met een stuk omhoog moeten trekken. Iets wat voor u als werkgever natuurlijk minder interessant is omwille van de hoge kost.

lire plus »

Ticket Restaurant maaltijdcheques

Bijna 1 op 3 werknemers krijgt in België maaltijdcheques als aanvulling op hun nettoloon. Maaltijdcheques geven is dan ook voor zowel de werkgever als de werknemer een interessante en voordelige manier om een loonsverhoging door te voeren zonder dat er extreem hoge kosten aan verbonden zijn. De netto koopkracht van uw werknemers verhoogt er door en bovendien hebben maaltijdcheques geen invloed op hun belastbaar inkomen omdat ze vrijgesteld zijn van personenbelasting. Als werkgever geniet u dan weer van het feit dat maaltijdcheques volledig zijn vrijgesteld van sociale lasten zoals RSZ en bedrijfsvoorheffing.

lire plus »

Waarde van een maaltijdcheque

1 van de fiscaal interessantste manieren om uw werknemers een loonsverhoging te geven is hen maaltijdcheques toe te kennen. Als u hen een effectief hoger loon wilt geven dan zult u hun brutoloon aanzienlijk moeten verhogen, willen zij daar in hun nettoloon iets van merken. Bovendien moet u op een dergelijke loonsverhoging RSZ en bedrijfsvoorheffing betalen en verhoogt het belastbaar inkomen van uw werknemer. Dat is bij maaltijdcheques niet het geval. Wat de waarde van een maaltijdcheque ook is, de cheques zijn altijd vrijgesteld van RSZ en tellen niet mee als inkomen voor de personenbelasting van uw werknemers. De koopkracht van uw werknemers zal aanzienlijk toenemen en uiteindelijk hebben ze, telkens ze de maaltijdcheques ontvangen, een tastbaar bewijs van hun loonsverhoging in handen.

lire plus »
Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een maaltijdcheques ?