Definitie

Maaltijdcheques accor: hoe werkt het?

De maaltijdcheques accor – ook wel ticket restaurant maaltijdcheques genoemd – worden door heel wat werkgevers in België uitgereikt om de koopkracht van hun werknemers op efficiënte wijze te verhogen. De maaltijdcheques accor kunnen zowat overal in België worden gebruikt, zowel voor de aankoop van verbruiksklare voedingsproducten als van kant-en-klare maaltijden. Accor Services wijzigde onlangs zijn naam in Edenred. Voor meer info kunt u terecht op ticketrestaurant.be.

lire plus »

Maaltijdchecks: de voordelen voor werknemers

Maaltijdchecks zijn vrijgesteld van RSZ en personenbelasting. Dat betekent dat maaltijdchecks ook voor werknemers interessanter zijn dan een loonsverhoging. Het verschil tussen de bruto- en nettoloonsverhoging is bij maaltijdchecks namelijk miniem. Let wel, de werknemer moet wel een eigen bijdrage betalen voor de maaltijdchecks. De werkgever mag namelijk maximum 5,91 euro betalen van de waarde van elk van de maaltijdchecks. De werknemer moet minimaal een eigen bijdrage leveren van 1,09 euro.

lire plus »

Elektronische maaltijdcheques

Er is al heel wat over geschreven, maar sinds het najaar van 2010 zijn de elektronische maaltijdcheques toegelaten op de Belgische markt. Dit nieuwe betaalmiddel moet de hele administratie rond de maaltijdcheques aanzienlijk vereenvoudigen. Sommige werkgevers ervaren de verdeling van de papieren maaltijdcheques als een administratieve overlast. Werknemers moeten de maaltijdcheques dan weer altijd op zak hebben en op de vervalmaand letten, terwijl de handelaars en de distributiesector de geïnde cheques moeten tellen, controleren en opsturen. In het kader van de administratieve vereenvoudiging heeft de overheid daarom beslist om de elektronische maaltijdcheques in te voeren.

lire plus »
Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een maaltijdcheques ?