Maaltijdchecks: de voordelen voor werknemers

Maaltijdchecks zijn vrijgesteld van RSZ en personenbelasting. Dat betekent dat maaltijdchecks ook voor werknemers interessanter zijn dan een loonsverhoging. Het verschil tussen de bruto- en nettoloonsverhoging is bij maaltijdchecks namelijk miniem. Let wel, de werknemer moet wel een eigen bijdrage betalen voor de maaltijdchecks. De werkgever mag namelijk maximum 5,91 euro betalen van de waarde van elk van de maaltijdchecks. De werknemer moet minimaal een eigen bijdrage leveren van 1,09 euro.

Als werkgever weet u zeer goed wat de voordelen zijn van maaltijdchecks:

  • De maaltijdchecks zijn vrijgesteld van RSZ en personenbelasting.
  • De maaltijdchecks vertegenwoordigen de beste verhouding tussen werkgeverskost en netto-salaris voor de werknemer.
  • De maaltijdchecks zijn tot 50% goedkoper voor de werkgever dan een loonsverhoging van hetzelfde bedrag.
  • De maaltijdchecks zijn gemakkelijk in gebruik en brengen weinig administratieve formaliteiten met zich mee.
  • De maaltijdchecks zijn een ideaal middel om absenteïsme te bestrijden. Maaltijdchecks worden namelijk uitgereikt per effectief gewerkte dag. Wie niet komt opdagen krijgt dus geen maaltijdchecks.
  • Met maaltijdchecks geeft u uw medewerkers extra koopkracht.
  • De maaltijdchecks zijn een doeltreffende stimulans voor al uw werknemers.
  • Maaltijdchecks zijn interessant voor ondernemingen uit elke sector en van elke omvang. Ook wanneer u al over een bedrijfsrestaurant beschikt!
  • Uw maaltijdchecks dossier kan door uw Sociaal Secretariaat behandeld worden.

Maar welke voordelen hebben maaltijdchecks voor uw werknemers? Indien u hen wilt overtuigen van het nut van maaltijdchecks, bent u daarvan best zo goed mogelijk op de hoogte.

Maaltijdchecks: beter dan een loonsverhoging.

Maaltijdchecks zijn vrijgesteld van RSZ en personenbelasting. Dat betekent dat maaltijdchecks ook voor werknemers interessanter zijn dan een loonsverhoging. Het verschil tussen de bruto- en nettoloonsverhoging is bij maaltijdchecks namelijk miniem. Let wel, de werknemer moet wel een eigen bijdrage betalen voor de maaltijdchecks. De werkgever mag namelijk maximum 5,91 euro betalen van de waarde van elk van de maaltijdchecks. De werknemer moet minimaal een eigen bijdrage leveren van 1,09 euro. Deze eigen bijdrage wordt op de loonfiche met het nettoloon verrekenend. Stel dat een werknemer 225 dagen effectief werkt in een gegeven jaar en dat hij maaltijdchecks ontvangt met een waarde van 7 euro, dan kan hij voor 1575 euro aankopen doen in voedingswinkels, restaurants of supermarkten. Van die 1575 euro heeft hij slechts 245,25 euro zelf moeten betalen. Dat is amper 16 procent!

Maaltijdchecks: overal te gebruiken

Wettelijk gezien mogen maaltijdchecks slechts drie maanden geldig zijn. Ze kunnen ook enkel in België worden uitgegeven. Daardoor kan bij sommige werknemers de vrees ontstaan dat ze hun maaltijdchecks niet tijdig zullen kunnen uitgeven. Die vrees is echter volledig ongegrond. De maaltijdchecks van de grote maaltijdcheques leveranciers worden vandaag de dag aanvaard in de vestigingen van alle grote warenhuizen maar ook bij heel wat kleinhandelaars in voedingswaren en door restaurants. Maaltijdchecks betekenen dus een reële aanvulling op de koopkracht van werknemers.

Bovendien hebben werknemers die maaltijdchecks ontvangen ook toegang tot een aantal andere niet te versmaden voordelen. Zo zitten bij het pakketje maaltijdchecks dat ze maandelijks ontvangen ook heel wat interessante kortingsbons. Die kunnen geldig zijn bij voedingswaren, maar bijvoorbeeld ook voor evenementen, het boeken van reizen enz. Daarnaast krijgen ze vaak toegang tot een portaalsite die uitsluitend voor hen bestemd is,. Maandelijks zijn er wedstrijden waarbij bioscooptickets, cd’s, tickets voor grote evenementen, enz. gewonnen kunnen worden. Door contracten die door maaltijdcheques leveranciers werden onderhandeld met diverse aanbieders, kunnen de ontvangers van maaltijdchecks ook nog eens rekenen op bijkomende kortingen!

Overtuigd van de vele voordelen die maaltijdchecks uw medewerkers kunnen bieden? Vraag dan vandaag nog GRATIS offertes aan bij verschillende leveranciers! U krijgt een antwoord binnen de 48 uur!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een maaltijdcheques&nbsp ?