Zoek

Maaltijdcheques

Wetgeving op maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn 1 van de meest gebruikte voordelen waarmee werkgevers hun werknemers belonen en motiveren. De belangrijkste reden daarvoor is dat er vele voordelen aan verbonden zijn en dat zowel voor u als werkgever als voor uw werknemers. Er moet geen RSZ of personenbelasting op betaald worden waardoor u op een voordelige manier een aanzienlijke loonsverhoging kunt geven en waardoor de koopkracht van de werknemers zal toenemen. Doordat de werknemers enkel maaltijdcheques ontvangen per gewerkte dag zijn maaltijdcheques ook een interessante manier om het absenteïsme binnen uw bedrijf te doen verminderen en hen extra te motiveren. Om al deze voorwaarden in goede banen te leiden en om misbruik te voorkomen bestaat er voor wetgeving op maaltijdcheques die dit allemaal bepaalt en vastlegt.

Lire plus »

Maaltijdcheques accor: hoe werkt het?

De maaltijdcheques accor – ook wel ticket restaurant maaltijdcheques genoemd – worden door heel wat werkgevers in België uitgereikt om de koopkracht van hun werknemers op efficiënte wijze te verhogen. De maaltijdcheques accor kunnen zowat overal in België worden gebruikt, zowel voor de aankoop van verbruiksklare voedingsproducten als van kant-en-klare maaltijden. Accor Services wijzigde onlangs zijn naam in Edenred. Voor meer info kunt u terecht op ticketrestaurant.be.

Lire plus »

Maaltijdcheques bestellen: enkele bijzondere regels

Waarom meer dan 80% van de Belgische bedrijven maaltijdcheques bestellen voor hun werknemers? Omdat er zoveel voordelen aan vastzitten. Maaltijdcheques bestellen betekent dat u geniet van een belangrijke fiscale troef: er hoeft namelijk geen RSZ of personenbelasting te worden betaald. Maaltijdcheques bestellen voor uw werknemers komt dus een stuk voordeliger uit dan hen voor hetzelfde bedrag een loonsverhoging toe te kennen. Bovendien kan een aanvraag maaltijdcheques ertoe leiden dat uw werknemers extra worden gemotiveerd en u het absenteïsme drastisch kunt terugdringen. Maaltijdcheques bestellen is dus een prima idee maar – vooral wanneer u het fiscale voordeel wilt behouden – wel onderworpen aan bepaalde regels. We stellen er hier enkele aan u voor.

Lire plus »
Wij kunnen u helpen leveranciers,te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een maaltijdcheques ?