Zoek

Maaltijdcheques van 7 euro

Om de netto koopkracht van de werknemers toch te verhogen op een moment dat er eigenlijk bijna geen ruimte was voor loonstijging, werd er in 2010 beslist om de maximale nominale waarde van de maaltijdcheque tot 7 euro te verhogen. De maximum werkgeversbijdrage om tot maaltijdcheques van 7 euro te komen is 5.91€. De minimum werknemersbijdrage is daarvoor 1.09€. Bijkomend voordeel voor u als werkgever is dat vanaf dan 1€ per maaltijdcheque fiscaal aftrekbaar geworden is. Als uw maaltijdcheques aan deze voorwaarden voldoen, worden de cheques niet als loon beschouwd en zijn ze vrijgesteld van RSZ en personenbelasting.

Lire plus »

Maaltijdcheques aanvragen

Als u maaltijdcheques wilt aanvragen om uw werknemers op een fiscaal interessante manier een loonsverhoging aan te bieden dan heeft u zeker de juiste beslissing genomen. Maaltijdcheques aanvragen biedt namelijk tal van voordelen en dat voor zowel u als werkgever als voor uw werknemers.

Lire plus »

Maximum bedrag van de maaltijdcheques

U werknemers zullen vast heel blij zijn als u ze meedeelt dat u hen een loonsverhoging wilt geven. Ze zullen iets minder blij zijn wanneer ze merken dat van de verhoging in hun brutoloon, er op hun nettoloon bitter weinig overblijft. Wilt u hun nettoloon merkbaar doen stijgen dan zult hun brutoloon echt met een stuk omhoog moeten trekken. Iets wat voor u als werkgever natuurlijk minder interessant is omwille van de hoge kost.

Lire plus »

Ticket Restaurant maaltijdcheques

Bijna 1 op 3 werknemers krijgt in België maaltijdcheques als aanvulling op hun nettoloon. Maaltijdcheques geven is dan ook voor zowel de werkgever als de werknemer een interessante en voordelige manier om een loonsverhoging door te voeren zonder dat er extreem hoge kosten aan verbonden zijn. De netto koopkracht van uw werknemers verhoogt er door en bovendien hebben maaltijdcheques geen invloed op hun belastbaar inkomen omdat ze vrijgesteld zijn van personenbelasting. Als werkgever geniet u dan weer van het feit dat maaltijdcheques volledig zijn vrijgesteld van sociale lasten zoals RSZ en bedrijfsvoorheffing.

Lire plus »

Maaltijdcheques: hoe een keuze maken?

Maaltijdcheques werden ooit ingevoerd als compensatie voor werknemers die geen toegang hadden tot een bedrijfsrestaurant. Vandaag zijn maaltijdcheques een extralegaal voordeel dat uitzonderlijk populair is in België. Ongeveer 80% van de Belgische werkgevers geeft maaltijdcheques aan zijn personeel, ongeveer 40% van de werknemers krijgt maaltijdcheques en 4% van het totale beloningspakket bestaat uit maaltijdcheques. Maaltijdcheques zijn dan ook beschikbaar voor bedrijven uit alle sectoren en van elke omvang, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Lire plus »

Elektronische maaltijdcheques

Er is al heel wat over geschreven, maar sinds het najaar van 2010 zijn de elektronische maaltijdcheques toegelaten op de Belgische markt. Dit nieuwe betaalmiddel moet de hele administratie rond de maaltijdcheques aanzienlijk vereenvoudigen. Sommige werkgevers ervaren de verdeling van de papieren maaltijdcheques als een administratieve overlast. Werknemers moeten de maaltijdcheques dan weer altijd op zak hebben en op de vervalmaand letten, terwijl de handelaars en de distributiesector de geïnde cheques moeten tellen, controleren en opsturen. In het kader van de administratieve vereenvoudiging heeft de overheid daarom beslist om de elektronische maaltijdcheques in te voeren.

Lire plus »
Wij kunnen u helpen leveranciers,te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een maaltijdcheques ?